A A
Koninginneweg 34a te Zandvoort  |  Routebeschrijving

Online dossier

U kunt (een deel van) uw medisch dossier zelf online bekijken en ook andere zorgzaken zelf online regelen

Uw eigen gegevens inzien
U kunt uw medische gegevens, zoals medicatie die u gebruikt of welke aandoeningen u heeft, inzien. Dit kan via ons patiëntenportaal (MGn) of via een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO).

PGO
Een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) biedt toegang tot medische gegevens van verschillende zorgaanbieders, zoals bijvoorbeeld de huisarts, het ziekenhuis en de apotheek. Ook kunt u hier zelf gegevens in bijhouden. U kiest zelf welk PGO u wilt gebruiken van welke zorgverleners u gegevens wilt zien in de PGO. De PGO is in de vorm van een app op uw telefoon of als website beschikbaar. U heeft DigiD nodig om uw gegevens op te kunnen halen bij de zorgverleners. Via de website van de Nederlandse Patiëntenfederatie kunt u een PGO kiezen dat bij u past. Deze PGO’s hebben een MedMij-label, dat inhoudt dat ze de beveiliging van uw gegevens goed geregeld hebben.

Patiëntenportaal
Wij maken gebruik van een patiëntenportaal. Ons patiëntenportaal “Mijngezondheid.net” is gekoppeld aan ons informatiesysteem. Hier vindt u alleen de medische gegevens die wij van u weten. Wat goed is om te weten: Dit portaal is ook een PGO, dus u kunt in Mijngezondheid.net ook uw dossier van een andere zorgverlener downloaden.

In uw medisch dossier online via MijnGezondheid.net (MGn) vindt u onder andere:

 • het advies van de huisarts
 • de uitslagen van onderzoek
 • een overzicht van uw medicijnen (herhaalrecepten alleen via deze website of telefoon)

Op uw eigen telefoon (app MedGemak) of computer kunt u thuis deze gegevens inzien. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Daarnaast kunt u een eenduidige vraag stellen (e-consult) aan de assistente of de huisarts.

Online vragen stellen (e-consult)
Stel online – via een beveiligde verbinding – een vraag aan uw huisarts. Het is ook mogelijk om een bijlage mee te sturen. Zo hoeft u niet langs te gaan of te bellen. Ontvang vertrouwelijke berichten van uw huisarts veilig in MijnGezondheid.net. Wij proberen uw vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Soms is het alsnog nodig / het advies om op het spreekuur te komen.
Niet alle gezondheidsvragen zijn geschikt voor het e-consult.
Geschikte onderwerpen/vragen voor een e-consult zijn:

 • vragen over leefstijl
 • vragen over medicijnen
 • vragen over onderzoek en uitslagen van onderzoek
 • vragen over klachten waarvoor u eerder op het spreekuur bent geweest
 • controle en vragen over chronische ziekten, zoals hoge bloeddruk, astma of suikerziekte

Maak geen gebruik van een e-consult bij:

 • spoedeisende vragen
 • vragen over een nieuwe klacht
 • vragen waarvoor (mogelijk) lichamelijk onderzoek nodig is
 • emotionele / psychische problemen

Online afspraken
Zelf een afspraak maken online dat kan momenteel (nog) niet.

Hoe log ik in?
Patiënten van 16 jaar en ouder die inschreven staan bij onze huisartsenpraktijk kunnen een gezondheidsportaal openen op MijnGezondheid.net. U dient eerst een account aan te maken. Voordat u uw account kunt gebruiken moet de huisarts uw account activeren, dit proberen we binnen 5 werkdagen te doen. Zodra wij uw aanvraag hebben verwerkt, ontvangt u een email ter bevestiging en kunt u inloggen op MijnGezondheid.net met uw DigiD. Vul hier het aanmeldformulier voor onze praktijk in.

Zijn uw gegevens veilig?
Alleen de huisarts, de medewerkers van de huisartsenpraktijk en uzelf kunnen uw medische gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt middels DigiD.

De app MedGemak
Als aanvulling op het gezondheidsportaal MGn kunt u gebruik maken van de app MedGemak op uw mobiele telefoon. Deze app is te downloaden in de Google Play Store en de Apple Store. Voordat u de MedGemak app kunt starten, moet u de app koppelen aan uw MijnGezondheid.net account. Dit doet u door in te loggen op MijnGezondheid.net met uw DigiD. In het portaal registreert u eenmalig uw mobiele telefoon. Daarna kunt u inloggen in de MedGemak app met een 5-cijferige pincode.
Heeft u vragen? Kijk dan op de ondersteunende pagina van MijnGezondheid.net.

Meer informatie over het inzien van uw gegevens kunt u vinden op de website van Thuisarts.nl

Actueel

19/03

Patiënten enquete?

Wilt u meewerken aan onze patiënte...

Lees meer
16/01

Na 20 jaar afscheid nemen...

...Miranda Reuderink, onze POH-S en...

Lees meer
Archief